miercuri, 1 decembrie 2010

Asa e peste tot??

Buna!

Nu stiu cum faceti voi, insa eu, cand comand ceva online mai mereu prefer ca produsele sa imi fie aduse prin Posta Romana... ba pentru ca transportul e oferit gratuit, ba pentru ca este mai ieftin si fac o economie - mereu ma gandesc ca diferenta de la curier rapid si Posta Romana + o diferenta de bani = alt produs :D.
Asa ca saptamana asta asteptam doua colete prin Posta Romana cu produse comadate online. Vineri am gasit primul aviz in cutia postala iar luni a venit si cel de-al doilea, asa ca ieri dimineata, pe la ora 8, m-am dus la posta sa imi ridic coletele.




M-am bucurat enorm cand am vazut ca la un ghiseu este o perosoana iar la celalalt sunt 2. M-am dus la ghiseul destinat coletelor, am asteptat sa termine domnul din inaintea mea, a venit randul meu, ii dau madatele postale primite si C.I.-ul, imi spune suma de plata si ma trimite la celalat ghiseu (niciodata nu am inteles de ce ridici coletul de la un ghiseu dar platesti pentru acelasi colet la alt ghiseu!?!). Toate bune si frumoase insa la celalat ghiseu deja erau 5 persoane asteptand pentru ca tanti de acolo vorbea la telefonul personal!!!
Ii spun doamnei de la ghiseul cu coletele ca sunt in graba (la 9,00 trebuia sa fiu la munca) si o rog sa ii las dansei banii, fara sa imi dea factura dar, evident, nu a vrut. Asa ca, frumusel, m-am asezat la coada formata aici. Si am stat.. si am stat.. si am stat... 30 de minute!!!! 5 persoane!!! Va vine sa credeti ca a reusit sa serveasca 5 clienti in jumatate de ora??!!!!

In fine, mi s-a facut factura pentru plata rambursului si m-am intors la ghiseul cu coletele pentru a le ridica.. insa, cum era de asteptat, alta coada.. 3 persoane! Mi-am cerut scuze celor de acolo si m-am dus direct la tanti de la ghiseu ca sa ii dau factura de plata in speranta ca imi va da coletele fara sa astept iar la rand... dar nu am avut noroc!! Mi-a zis, cu zambetul pe buze, ca trebuie sa imi vina randul... chiar daca C.I.-ul meu era la dansa si stia foarte bine ca nu mai trebuie decat sa imi dea coletele si sa semnez chitanta aceea... adica 1 minut (cel mult!)... Dar nu.... Asa ca am mai stat inca 10 minute pana a terminat cu perosanele din fata mea! Apoi, dupa alte 5 minute mi-au fost aduse coletele.
Si iata cum pentru un colet este nevoie sa stai la 3 cozi (la ghiseul 1, la ghiseul 2, si iar la ghiseul 1 - daca ai ghinionul sa vina altii in timp ce tu stai la coada de la ghiseul 2, cum a fost ”norocul” meu) si pierzi aproape o ora!!

Ce ma bucura? Ca am fost insipirata si am asteptat si al doilea madat postal si nu am stat de 2 X la cozile astea pentru fiecare colet in parte!:)



Nu inteleg! De ce nu poate face tranzactiile complete si cea de la ghiseul cu coletele??!! De ce trebuie sa stai la cozi imense  pentru a le plati un serviciu?
Si nu v-am zis partea cea mai urata, ghiseul care incaseaza banii pentru colete este acelasi care incaseaza toate celelalte facturi de utilitati, rate la diverse banci, vinde plicuri, face rambursari, primeste scrisorile cu regim special.. adica tot, mai putin de imanatul coletelor!
Nu stiu de ce o mai tine pe cealalta atunci? Ca pana la urma ar putea si asta sa aduca un colet... daca tot le face pe toate.. Si sa nu mai punem ca sunt vreo 4, 5 ghisee dar niciodata nu sunt deschise!!

Asa este peste tot in oficiile postale??? Si voi treceti pe la 3 cozi pentru a va lua un colet?

                                                             (sursa foto: http://adinna.files.wordpress.com/2008/04/posta_romana.jpg)


Kiss! Si un 1 Decembrie cat mai calduros! :)

 

2 comentarii:

  1. Foarte ciudat...lucrez cu Posta Romana pe peste trei ani, folosind oficii diferite (Constanta), si nu am intalnit acest sistem.
    La oficiul la care merg in prezent,la acelasi ghiseu se depun, ridica si achita coletele.

    Hmmm sunt curioasa sa aflu cum se procedeaza si in alte orase...

    RăspundețiȘtergere
  2. esti o norocoasa:)
    Cel de care am vorbit este in Calarasi... iar procedura este mereu la fel :((

    Si eu sunt tare curioasa daca in alte orase se intampla la fel...

    RăspundețiȘtergere