miercuri, 29 septembrie 2010

Do your self! Masti pentru curatarea fetei

Iata cateva masti pentru curatarea fetei pe care le poti face chiar tu si care ar putea fi mult mai bune si mai ieftine decat cele din comert... so, Do Your Self, Girl!



1. Dintr-o mana de tije cu frunze de patrunjel se prepara un decoct cu 500 ml. apa. Se fierbe 15 minute. Cu acest decoct se spala fata si gatul in fiecare dimineata si seara timp de o saptamana.

2. Funzele proaspete de varza (dupa ce li s-a indepartat nervura principala) se zdrobesc pe fund de lemn si apoi se aplica pe fata pentru 30 minute. Fata se clateste cu apa calduta.

3. Se amesteca 7 lingurite de grau, 3 lingurite de malai negrisat si 1 lingurita de bicarbonat. Amestecul se aplica, dupa baie, cand porii sunt deschisi. Se maseaza fata usor dupa care se clateste cu apa calduta si se sterge. Masca indeprtteaza punctele negre.



PoooP!

luni, 27 septembrie 2010

Codul Culorilor

Combinarea culorilor reprezinta un pas de baza in make-up. Pentru a obtine un bun machiaj este nevoie sa se cunoasca regulile esentiale in ceea ce priveste culoarea.
Distinctia dintre culorile calde si cele reci este un element foarte important ce trebuie cunoscut:
  • culori calde sunt cele care au in componenta lor galben sau oranj: galben, miere, roz, oranj, bordo, rosu, caramiziu, ciocolatiu;
  • culorile reci: albastru, bleumarin, verd, violet, aqua, mov, lila, fuchsia.


Culorile reci sunt mult mai pretentioase si sofisticate decat cele calde care sunt mai degraba romantice. In categoria culorilor complementare intra atat cele calde cat si cele reci. In make-up acestea se folosesc, de obicei, in combonatii de cate 2: verde - rosu, albastru - oranj, galben - violet.
Ingredinetul de baza cand vine vorba de camuflarea anumitor imperfectiuni ale tenului este culoarea:
  • verdele diminueaza rosul: in cazul in care ai probleme cu roseata tenului sau vrei sa acoperi un cos inflamat mult prea rosu, foloseste un coverstik verde, daca vrei sa punctezi anumite zone, sau un fond de ten cu pigment in aceeasi culoare, pentru suprafete mai mari;
  • fardurile cu pigment rosu ca bordo, roz, maro-roscat sau mov iti scot in valoare ochii daca acestia sunt verzi;
  • inesteticile cearcane, vanataile, vinisoarele mov in cazul pielii stravezii sau petele ori semnele de pigmentatie albastrui sunt combatute cu oranj;
  • oranjul scoate in evidenta albastrul ochilor;
  • galbenul asigura camuflarea cearcanelor maronii sau a petelor in aceeasi nuanta. De obicei, pielea prezinta mici suprafete colorate astfel, din pricina soarelui, remediul consta in folosirea produselor cosmentice ce au la baza culoarea galbena;
  • cearcanele de pigmentatie gri sau semnele de acest fel se astupa daca se va folosi rozul.

CULORILE MACHIAJULUI TREBUIE SA FIE IN CONCORDANTA SI CU CELE ALE PIELII SI PARULUI!

Pentru a intelege cat mai bine ce nuante se incadreaza in culorile de par calde si reci, culorile de piele calde si reci, de face urmatoarea distinctie, extrem de importanta, ce ar trebui sa functioneze pe post de ghid cand vine vorba de make-up.
Avem categoriile:
  • culorile de par reci: negru-abanos, negru-albastrui, negru-violet, castaniu inchis, roscat-vinetiu, blond cenusiu;
  • culorile de par calde: blond natural, blond-auriu, saten, ciocolatiu, tonurile de roscat excluzand roscat-vinetiu;
  • culorile de piele reci: pielea palida, alb-rozaliu si alb-albastrui;
  • culorile de piele calde: pielea maslinie, bronzata, orientala.

Extremei, adica par negru - piele alba, i se potrivesc cel mai bine culorile reci, in special tonurile de albastru, verde si violet. Persoanele blonde cu pielea deschisa, stravezie, nu vor putea folsi culori reci deoarece sunt mult prea dure in acest caz. Rozul, oranjul si bejul vor trebui sa fie principale in machiajul lor.
In cazul unui echilibru, si anume, daca avem atat pigmentatie naturala a parului cat si cea a pielii sunt calde, culorile folosite pentru make-up vor fi in aceeasi pigmentatie. La fel se va proceda si pentru pielea si parul in nuante calde: make-up-ul se va realiza in culori calde.
Un alt element de care trebuie sa se tina cont inainte de a se aplica machiajul, consta in tipul de bijuterii ce urmeaza a fi purtate. Daca se prefera argintul sau gablonturile argintii, se potrivesc culorile reci in machiaj: fuchsia, albastru, verdele, movul sau violetul sunt sugestii inspirate. In caz contrar, cand bijuteriile sunt gold, tonurile preferate vor fi cele de maro, bej, oranj, auriu, bordo.
In cazul non-culorilor exista cateva reguli simple: albul ca laptele se potriveste femeilor cu parul si tenul pigmentat rece, spre deosebire de albul impur (ce se aseamana culorii untului) care se potriveste perosanelor de pigamentatie calda. Negrul intens este ideal pentru femeile cu o pigmentatie rece, iar negrul intr-un ton deschis ce bate spre gri, se potriveste culorilor calde ale pielii si parului.

Nimic nu este interzis, insa este bine sa urmezi regulile de baza cand vine vorba de alegerea unei culori de make-up!

duminică, 26 septembrie 2010

Shopping-ul pasiunea tuturor femeilor!!

Se spune ca shopping-ul pentru femei e ca sexul si/sau fotbalul pentru barbati. Nu stiu cum e pentru alte fete dar pentru mine e relaxant...
Asa ca azi, dupa o saptamana de munca am fost la o mica plimbare prin magazine... De fapt saptamana asta nu a trecut nicio zi fara sa cumpar ceva :D

Luni am "descoperit" un magazin de accesorii cu preturi imposibil de mici si cu chestii extraordinar de frumoase. Asa ca am vizitat acest magazin de 2 ori in aceasta saptamana :)
Luni, cand l-am gasit (el era acolo de mult dar eu nu l-am observat) am cumparat doar cateva chestii de prins parul insa am plecat cu gandul la multe lucruri frumoase din acel magazin. Asa ca marti dimineata am fost sa achizitionez ceea ce imi doream: 2 inele, o pereche de cercei, un lant si un portofel din lac, negru, care poate fi purtat si ca poseta plic la cat de frumos e :D
Ce mi-a placut foarte mult la acest magazin si m-a si surprins in acelasi timp este faprul ca fiecare obiect cumparat de aici il impacheteaza in saculete foarte dragute, pe care le pun in pungute personalizate cu numele magazinului (in foto am pus accesoriile pe saculet iar pungutele roz sunt tot de la acest magazin).




Oficial: m-am indragostit de magazinul acesta!! :D

Shopping-ul a continuat miercuri, sau mai bine zis s-a finalizat, pentru ca mi-a ajuns ultima comada ELF. By the way, I love gama Studio! Pensulele sunt fenomenale! (on my wish list sunt toate celelalte pesule din aceasta gama).

Imi plac foarte mult tusul crema si primer-ul!


Joi am considerat ca as mai avea nevoie de un fond de ten cand l-am vazut pe cel de la Miss Sporty, asa ca l-am luat. Iar vineri, dupa ce am terminat serviciul, am intrat in Penny Market pentru cateva cumparaturi casnice dar mi-a atras atentia si o crema vitalizanta de zi pentru fata cu ulei de catina si ulei de masline, de la Cosmetic Plant. Si, desi a costat doar 8 lei, este foarte hidratanta dar nu imi lasa tenul lucios. Sunt extrem de multumita de ea!!

Azi, desi sambata, a fost saptamana in care am fost de munca - pana la ora 14 - iar apoi, ca sa ma relaxez am plecat prin magazine, din care am "cules" :) cate una alta...
Inca nu am reusit sa incerc fardurile insa o voi face maine :)
Am ales un 4 farduri de ochi si un ruj  + un balsam pentru par de la Pantene (este cel nou, abia astept sa il incerc!)


                                             - mi-au placut foarte mult nuantele (5.3lei)


                                             Silky Shadow Pearly, Seventeen -- Bright Yellow (12.5lei)



                             Studio Colour Mono Eye Shadow, Miss Sporty -- 103 Show Off (7.5lei)




                                      Perfect Harmony Eyes, Seventeen --Play with Magic (26lei)




                                          Perfec Color Lipstick, Miss Sporty -- Innocence (7.5lei)



Acum mi-am promis o pauza de cateva zile din cumparaturi... dar la magazinul de accesorii sigur ajung iar saptamana viitoare :)


PoooP!

sâmbătă, 25 septembrie 2010

Utopie si SF-uri :)

 Mi-am adus aminte 2 bancuri foarte tari pentru noi, femeile cu pareri si convingeri feministe :)
Enjoy!


Un barbat la librarie, catre vanzatoare: As dori cartea "Superioritatea barbatului asupra femeii"
Vanzatoare: Utopie si SF-uri la etajul 2, va rog!



Barbatul de vorba cu Dumnezeu.
B.: Doamne, ce de ai facut femeia asa frumoasa?
D.: Ca sa o iubesti!
B.: Dar de ce ai facut-o asa proasta?
D.: Ca sa te iubeasca si ea!

Pooop!

Back 2 School, Work... Look

Scoala a inceput deja insa, pentru ca azi am avut un machiaj foarte ”cuminte”, m-am gandit ca ar putea fi luat si la scoala, facultate sau la o zi de munca (ca in cazul meu :D ).
Culorile pe care le-am folosit sunt tonuri de maro, in ton cu toamna ce abia a inceput, si am folosit si putin tus negru pentru a accentua putin privirea; in loc de blush am folosit un bronzer iar pe buze un balsam.
Deci.. iata cum arata look-ul meu ”cuminte”:


Produse folosite:
  * face: Nourishing day Cream with sea buckthorn and olive oil, Cosmetic Plant  - ca baza;
            Mineral Infused Face Primer, E.L.F. - gama Studio;
            Light Energy Radiant Look foundation (nuanta 2 - Medium), Miss Sporty;
            Clarifying Pressed Powder (nuanta Honey), E.L.F.;
            Healthy Glow Bronzing Powder (nuanta Sun Kissed), E.L.F. - ca blush;

*eyes:  J'Adore Two-Way Care Multi - Eye Shadow & Blusher, Dior
           Cream Eyeliner, E.L.F.- gama Studio;
           Eyebrow Pencil, No Name;
           The Colossal Volum' Express Mascara, Maybelline;

*lips:  Nivea Lip Care, Passion Fruit, Nivea;

*brushes: Angled Foundation Brush, E.L.F. -gama Studio;
               Powder Brush, E.L.F. - gama Studio;
               Blush Brush, E.L.F. - gama Studio;
               Professional Total Face Brush, E.L.F.;
               Professional Blending Eye Brush, E.L.F.;
               Professional Eye Shadow Brush, E.L.F..





Nu uitati: intrebati / criticati / dati-va cu parerea (mada_pino@yahoo.com)
PoooP! Madd

vineri, 24 septembrie 2010

Telefoane pretioase

Care e diferenta dintre un telefon care costa 1.900.000 de € si unul de doar 100 de €? Detalii, detalii, detalii si iarasi detalii...
Si cum toata lumea vrea un telefon de aur si incrustat cu pietre pretioase am incercat sa adun aici unele dintre cele mai pretioase telefoane din lume...



1. Acesta este cel mai scump iPhone din lume si nu pentru ca ar fi mai destept decat fratii lui, ci pentru ca are o carcasa din aur de 22 carate si 271 grame, iar carcasa decorata cu 136 de diamante care au 68 de carate in total.
iPhone-ul 3GS SUPREME costa 1.92 milioane lire sterline. Imaginea urmatoare ti-l descrie in intregime.



2. Desi criza nu a trecut, noua creatie de la Dior costa nici mai mult nici mai putin decat 26.000 de dolari si este un telefon. Noul telefon de la Dior are un ecran screen touch de 2.6 inch si o camera de 2 megapixeli. Insa ceea ce e special la acest telefon este faptul ca carcasa imita pielea de crocodil si este decorat cu 640 de cristale Swarovski, adica 3.251 de carate in total. Asta face ca noua creatie de la Dior sa coste 26.000 de dolari. 


 3. Noul model creat de specialistii de la Vertu este fabricat dintr-o singura bucata de aur masiv prelucrat manual. Productia sa a durat aproape 2.000 de ore, totul fiind facut fara ajutorul vreunei masini. Tastatura handset-ului este pe masura, fiind realizata din cristale de safir. Chiar si cutia in care este livrat terminalul este la fel de pretioasa. Acesata este confectionata din lemn de nuc si la fiecare deschidere isi intampina posesorul cu semnatura-vocala a Vertu. Handset-ul Vertu Boucheron 150 poate fi achizitionat pentru un pret de aproximativ 30.000 dolari.


4. Producătorul de telefoane de lux Mobiado a dezvăluit o creație care l-ar face invidios şi pe Brâncuşi…
Surprinzătoare? Mai mult decât surprinzătoare! Un telefon… dintr-o bucată de marmură solidă
 Telefonul concept CPT001, prezentat zilele trecute, are literele și detaliile gravate cu aur. Iar ecranul… ei bine, ecranul, care este tactil, firește, e realizat dintr-o piesă maaare de safir. Butoanele sunt din aur, iar la unul dintre capete vei găsi un ceas mecanic, bineînţeles tot din aur. E ca în poveștile cu zâne, în care totul lucea de-ți fura privirea,  castelul era din aur, scările din marmură, paharele din cristal (Swarovski, să mai modernizăm povestea). Să mergem mai departe… cei de la Mobiado admit că ideea unui telefon din marmură poate părea … puțin neobișnuită, însă asta numesc ei gândire ”out-of-the-box” în design, iar pasiunea pentru elementele avangardiste este esențială în creațiile lor.


5. Aceste telefoane mobile super high-end sunt o anomalie fascinanta in cadrul industriei de profil. In vreme ce producatori de mobile ca Nokia, Samsung si Motorola produc pe banda rulanta milioane de telefoane de 40 de dolari pentru piete in curs de dezvoltare precum China, Rusia si India, firme mai mici, ca Amosu si Peter Aloisson, se concentreaza pe o populatie mult mai redusa, de la celalat capat al pietei.

NOKIA
Mobiado luxury phone


Dintr-un motiv ”necunoscut noua”  majoritatea dintre noi ne alegem , pana la urma , cu specificatii prêt-à-porter, la un pret rezonabil... Dar sa visezi nu costa nimic!:)



joi, 23 septembrie 2010

Cele zece reguli ale unui make-ul perfect

Machiaj de zi, machiaj de seara, machiaj pentru ocazii speciale, machiaj natural, machiaj dramatic – cum putem sa realizam machiajul perfect in cativa pasi simpli?

Pentru ca orice femeie isi doreste sa fie frumoasa, sa straluceasca, sa se simta bine in pielea ei, sa atraga privirile si admiratia din partea celorlalti. Iar machiajul este complementar realizarii acestor lucruri prin accentuarea calitatilor si trasaturilor feminine. Insa nu este intotdeauna usor sa apelezi la un make-up artist de fiecare data cand ai nevoie de cateva ‘retusuri’. De aceea am pus la indemana decalogul machiajului perfect in cativa pasi simpli si usor de urmarit in timpul realizarii unui machiaj, indiferent de natura acestuia. 

Regula numarul 1: curatarea perfecta a tenului. In vederea pregatirii fetei in realizarea machiajului este necesara initial o exfoliere. Indepartarea celulelor moarte, a cosurilor, a bubitelor, a iritatiilor va face mult mai usor procesul de aplicare a machiajului potrivit.

Regula numarul 2: foloseste o crema hidratanta ca si baza pentru machiaj.Dupa curatarea fetei este necesara o crema-baza pentru machiaj astfel incat acesta sa reziste cat mai mult. Nu iti doresti ca numai dupa cateva ore de cand ai ajuns la petrecere machiajul sa inceapa sa ‘curga’. De aceea este esential sa nu omiti acest pas. Daca aplici direct fondul de ten acesta poate sa nu se uniformizeze lasand urme inestetice pe fata. Asta ne duce la urmatorul aspect de punctat pe lista.

Regula numarul 3: aplicarea fondului de ten potrivit. Nu iti incarca fata cu un fond de ten prea gros ci opteaza mai degraba pentru unul fluid. Acesta va rezista mai mult si in plus va oferi un aspect natural tenului. Ideea unui machiaj soft este agreata in acest sezon de catre make-up artisti lucru care vine in preintampinarea problemelor tale. Fondul de ten este piesa de rezistenta a unui machiaj reusit. Nu trece foarte usor peste acest pas deoarece poate reprezenta diferenta intre un machiaj placut si unul care iese in evident intr-un mod grotesc. Aplica un fond de ten apropiat culorii pielii tale si intinde-l cu un buretel special acoperind putin si zona gatului.  
Pentru ascunderea cearcanelor sau pungutelor de sub ochi nu uita de utilul anticearcan. Acesta poate face minuni si iti poate lumina intreaga fata iar tu vei parea mult mai fresh, chiar daca esti obosita sau nu ai avut cea mai grozava portie din somnul de frumusete. Poti aplica de asemenea o pudra pentru uniformizare, pentru indepartarea luciului din zonele grase ale fetei si pentru ca machiajul sa dureze mai mult

Regula numarul 4: magia fardului de obraz. Acesta ajuta in definirea formei fetei si in accentuarea pometilor. Cu o pensula speciala se va aplica fardul de obraz din zona urechilor spre centrul fetei astfel incat sa subliniezi fin linia obrazului. Evita culorile stridente deoarece vor crea un aspect artificial. Un blush intr-o nuanta naturala va oferi mai degraba un plus de prospetime.

Regula numarul 5: conturul ochilor pentru expresivitate. Chiar si cei mai frumosi ochi au nevoie de o subliniere si o evidentiere printr-o culoare mai inchisa. Efectul smokey eyes este inca in tendinte. Pentru a crea acest look ai nevoie de un dermatograf negru aplicat pe partea superioara si inferioara a pleoapei. Cu o pensula subtire poti sterge din culoare astfel incat sa ramana umbre in coltul ochilor. Eyeliner-ul va crea o privire patrunzatoare si dramatica iar mascara vine sa completeze machiajul ochilor. 
In acest sezon iti poti permite luxul de a exagera cu genele deoarece accentul se pune pe fastuos. Fie optezi pentru un rimel generos aplicat, fie pentru extensii de gene. Asigura-te insa ca mascara pe care o folosesti este de buna calitate si separa genele creand un aspect alungit. Efectul ‘panza de paianjen’ nu este deloc placut estetic si inspira neglijenta.

Regula numarul 6: fardul de pleoape complementar. Acesta se aplica pe o baza uscata pentru a rezista mai mult timp, dinspre interiorul pleoapei spre exterior. O simpla privire poate sa spuna mai mult decat 1000 de cuvinte. Prin urmare asigura-te ca privirea ta va face exact acest lucru. O culoare mai inchisa aplicata in coltul ochilor impreuna cu un fard mai deschis spre exterior iti vor lumina intreaga fata. In ceea ce priveste alegerea culorilor, acum te poti juca cu nuante si accente insa fara sa exagerezi. 
Adapteaza-ti machiajul in functie de ocazie. Pentru zi vei folosi culori calde complementare nuantei ochilor tai iar pentru seara preferatele sunt culorile reci si tari. Opteaza pentru o parte a fetei pe care vrei sa o scoti in evidenta: ochii, pometii sau buzele. Niciodata nu le accentua pe toate in aceeasi masura deoarece va iesi un machiaj strident si de prost gust.

Regula numarul 7: cu rujul la inaintare. Poti incepe cu un dermatograf pentru buze care sa sublinieze conturul acestora. Creionul trebuie sa fie apropiat cu nuanta rujului pe care urmeaza sa il folosesti. Ulterior aplica rujul incepand din centrul buzei iar apoi mergi spre extremitati. Pentru a crea mai mult volum aplica putin gloss pe partea din mijloc a buzei de jos, fara sa il intinzi. Daca ai optat pentru un ruj mat care pe care vrei sa il pastrezi toata seara aplica anterior putina pudra pe buze. In cazul in care machiajul ochilor este unul puternic, atunci vei folosi o nuanta naturala de ruj, cat mai apropiata de culoarea pielii tale si putin gloss pentru binecunoscutul efect de ‘buze umede’.

Regula numarul 8: dar sprancenele? Una din partile deseori omise in cadrul unui machiaj sunt sprancenele. Acestea trebuie sa aiba in primul rand o forma potrivita pentru a incadra placut intreaga fata: nici prea subtiri, nici prea groase, nici prea ridicate, nici prea coborate. Iar nuanta sprancenelor trebuie sa fie cat mai apropiata cu cea a parului, altfel intreg machiajul va fi compromis. Un creion de sprancene va accentua in linii foarte fine o forma potrivita. Nimic extravagant sau prea accentuat – sprancenele trebuie sa arate impecabil intr-un mod decent.

Regula numarul 9: importanta trusei de machiaj. Renunta la toate pensulele extra-folosite de ani de zile, la toate periile imbacsite, la trusta veche si culorile ponosite. Pentru ca un machiaj sa iasa desavarsit orice femeie are nevoie de o paleta noua de produse cosmetice de cea mai buna calitate. Avand in vedere ca este vorba despre fata ta, frumusetea ta, cartea de vizita care te recomanda in fata celorlalti iti poti permite ocazional luxul de a te aproviziona cu cele mai bune produse. Poti sa furi cateva ponturi de la profesionisti si sa iti procuri o serie de pensule speciale pentru fiecare parte a fetei astfel incat machiajul sa iasa impecabil.

Regula numarul 10: realizarea machiajului in bune conditii de iluminare. Lumina zilei este cea mai buna pentru a te machia, astfel asigura-te ca este din abundenta in momentul in care incepi. In cazul in care vei avea acces la o iluminare slaba este posibil sa exagerezi si sa arati prea incarcat ulterior. 
Lumina de club, fluorescenta accentueaza nuantele pe care le-ai ales pentru machiaj, iar lumina difana a lumanarilor scade intensitatea machiajului.
Intr-adevar, frumusetea reala se ascunde in interiorul persoanei insa exteriorul conteaza la fel de mult deoarece transpune sufletul in imagini. Prin urmare exprima-te liber si fii frumoasa in fiecare zi!

miercuri, 22 septembrie 2010

Tendinte in make-up


OCHII:   
  • pro: umbre de culoare;
  • contra: umbre de negru si gri.
Machiajul care pune accent pe umbre nu va iesi niciodata din trend, dar in 2011 ne vom bucura si de nuante in culori pastelate de umbre si de umbre realizate cu masura. Negrul pur ramane pe banca de rezerva, insa aceasta nu inseamna ca trebuie sa arunci obligatoriu creioanele kohl, ci doar sa poti avea incredere in el alaturat la paleta de culori. Se poarta iarasi ochii machiati "cu codita" care dau impresia de exotic si ludic.

GENELE MATASOASE:    
  • pro: gene cat mai naturale; 
  • contra:genele incarcate excesiv. 
Privirea seducatoare generata de o clipire impaienjenita de tusul de mascara, nu va scoate in evidenta decat falsitatea lookului. Pentru o impresie mai naturala foloseste rimel pentru gene cu volum si intoarse. Daca iti plac genele false,alege totusi o lungime care sa nu para ridicola.


MACHIAJ NATURAL:  
  • pro:  fondul de ten cat mai natural; 
  • contra:  pudra bronzanta in exces.

Trebuie sa recunoastem ca evolutia industriei cosmetice este cea care determina schimbarile de look si aparitia noilor tendinte in make-up. In primavara-vara 2010 se poarta look-ul natural care inspira un aer fresh. Pentru a obtine o asemenea impresie si pentru a te incadra in trendurile de machiaj foloseste un fond de ten cu o nuanta cat mai naturala si in cantitati reduse, doar atunci cand este necesar.

ATENTIE! Exfoliaza si hidrateaza-ti obligatoriu tenul corect de fiecare data inainte sa aplici fondul de ten mai ales in zonele cu probleme (zona T), pentru ca pielea ta sa arate proaspata si tanara.


MACHIAJUL BUZELOR:  
  • pro:  luciul de buze incolor ia amploare; 
  • contra: nuantele de roz,grena si maro sunt departe! 
Naturalul buzelor lasa in urma rujurile mate cu nuante de roz, grena si maro. Daca ai buzele subtiri glossurile deschise la culoare o sa iti vina bine, pentru ca rolul acestora este de a va accentua conturul buzelor si a le da o stralucire aparte.

marți, 21 septembrie 2010

Asa.. ca pentru sfarsit de vara...

Ma gandeam... pentru ca vara inca nu a plecat, inca e soare si cald... de ce sa nu profitam..

Asa ca iata o tinuta tocmai buna pentru o zi insorita si calduroasa!
Cu mentiunile: daca se lasa la vedere banda neagra a fustei se va renunta la curea (recomandat!) iar daca se merge pe varianta curea, camasuta trebuie lasata afara insa se va acoperi din frumusetea fustitei, de asemeni daca este racoare se poate lua un cardigan (preferabil o culoare deschisa sau negru).



Camasa si fusta sunt de pe site-ul www.zenda.ro iar sandalele si geanta le gasiti pe www.starshiners.ro.




BYE!

luni, 20 septembrie 2010

O tinuta de toamna...

...Ma gandeam la o tinuta pentru o dupa-amiaza de toamna, la o plimbare cu prietenele care se prelungeste peste noapte... si am facut aceasta combinatie...
Tinuta a luat contur de la tricoul colorat si lung, care impreuna cu colantii si cardiganul le gasiti pe zenda.ro...  de mare efect este incaltamintea, de la starschine.ro, iar geanta de la magazinuldegenti.ro completeaza aceasta tinuta in tonuri de gri.

Câțiva pași pentru un ten ca de porțelan


 Ce trebuie să faci dacă vrei să ai un ten strălucitor este să urmezi pașii următori:

  • gomaj săptămânal pentru înlăturarea celulelor moarte;
  • mască hidratantă în fiecare săptămână, mai ales dacă tenul este uscat;
  • nu te expui la soare.

       

Cum te machiezi ca să-ţi pui în evidenţă pielea diafană:

  • pielea trebuie să fie perfect curată;
  • obligatoriu, îţi pui o cremă hidratantă, atât pe faţă cât şi pe gât;
  • un strat foarte subţire de fond de ten alb cu un fond de ten luminos, astfel încât faţa să capete un aspect neted şi uniform.


Cum păstrezi un ten frumos:

  • bea cât mai multe lichide pe zi(cel puţin 1,5l);
  • evită mâncărurile grase, mesele prea copioase;
  • demachiază-te cu un gel sau lapte special ca să înlături impurităţile depuse în cursul zilei;
  • dă-ţi imediat cu un tonic şi o cremă de noapte pentru a şterge orice urmă de oboseală;
  • odihneşte-te.

duminică, 19 septembrie 2010

Raul necesar...

...Cautand in adancul sufletului vad intunericul ce ma apasa... e linste si nimic nu ma atrage..
sunt trista, deprimata, prea incordata pentru a mai continua..
dar de ce as mai face-o?
nimic nu are sens... parca totu-i degeaba
vreau sa am un scop in viata, vreau sa vad viata si dincolo de el..
dar nu vad decat vidul si eternitatea in suferinta lasata in urma de o inima franta
viata trece pe langa mine... iar eu raman la fel, adica legata de el
vreau sa pot merge mai inainte
vreau sa pot visa
stiu ca pot face fata tuturor de una singura... dar e usor sa vorbesti cand inima ta nu sufera
insa cand esti zdrobit, cand nu te poti ridica din pat din cauza lacrimilor ce curg fara incetare, cand nu auzi ce ti se vorbeste si nu vezi cu te autodistrugi, nu vei mai fi asa sigura de puterile tale de a izbuti...

Ce tip de ten ai?


Atunci cand iti alegi produsele de ingrijire sa tenului sau pe cele cosmentice trebuie sa stii ce tip de ten ai pentru ca produsele cumparate sa iti ofere efectul scontat. Aici am incercat sa cuprind principalele tipuri de ten si cate o recomandare..



PIELEA NORMALĂ: este catifelată, netedă, delicată, roz, fără probleme de circulaţie. Cu vârsta apare tendinţa de uscare.
Recomandări : foloseşte produse fine de curăţare, fără conţinut de săpun pentru a preîntâmpina uscarea pielii. Foarte bune sunt cremele uşoare, hidratante cu un conţinut scăzut de substanţe grase.

PIELEA MIXTĂ: este o combinaţie de zone uscate şi grase(mai ales pe frunte, nas şi bărbie, aşa-zisa zonă T, cu tendinţa de formare a coşurilor şi a punctelor negre). Pielea părţilor laterale este uscată ţi cu porii mici.
Recomandări: utilizează produse de curăţare fără săpun, cu acţiune hidratantă, calmantă cu conţinut de alcool; creme hidratante cu conţinut relativ mic de substanţe nutritive.

PIELEA USCATĂ: cu porii mici, delicată, subţire, de obicei este foarte sensibilă. În general are tendinţa de formare timpurie a ridurilor(în jurul ochiilor şi a gurii).
Recomandări: se vor folosi produse de îngrijire fără alcool, creme moi, cu conţinutul bogat în substanţe nutritive, cu componente grase şi hidratante.

PIELEA GRASĂ: cu porii dilataţi, porţiuni grase şi lucioase, mai ales în zona T cu tendinţa de formare a coşurilor şi punctelor negre. Prezintă o sensibilitate crescută şi expusă iritării.
Recomandări: se vor folosi produse de curăţire cu acţiune calmantă, care îndepărtează particulele de grăsime, creme şi geluri fine uşor hidratante.