duminică, 19 septembrie 2010

Ce tip de ten ai?


Atunci cand iti alegi produsele de ingrijire sa tenului sau pe cele cosmentice trebuie sa stii ce tip de ten ai pentru ca produsele cumparate sa iti ofere efectul scontat. Aici am incercat sa cuprind principalele tipuri de ten si cate o recomandare..



PIELEA NORMALĂ: este catifelată, netedă, delicată, roz, fără probleme de circulaţie. Cu vârsta apare tendinţa de uscare.
Recomandări : foloseşte produse fine de curăţare, fără conţinut de săpun pentru a preîntâmpina uscarea pielii. Foarte bune sunt cremele uşoare, hidratante cu un conţinut scăzut de substanţe grase.

PIELEA MIXTĂ: este o combinaţie de zone uscate şi grase(mai ales pe frunte, nas şi bărbie, aşa-zisa zonă T, cu tendinţa de formare a coşurilor şi a punctelor negre). Pielea părţilor laterale este uscată ţi cu porii mici.
Recomandări: utilizează produse de curăţare fără săpun, cu acţiune hidratantă, calmantă cu conţinut de alcool; creme hidratante cu conţinut relativ mic de substanţe nutritive.

PIELEA USCATĂ: cu porii mici, delicată, subţire, de obicei este foarte sensibilă. În general are tendinţa de formare timpurie a ridurilor(în jurul ochiilor şi a gurii).
Recomandări: se vor folosi produse de îngrijire fără alcool, creme moi, cu conţinutul bogat în substanţe nutritive, cu componente grase şi hidratante.

PIELEA GRASĂ: cu porii dilataţi, porţiuni grase şi lucioase, mai ales în zona T cu tendinţa de formare a coşurilor şi punctelor negre. Prezintă o sensibilitate crescută şi expusă iritării.
Recomandări: se vor folosi produse de curăţire cu acţiune calmantă, care îndepărtează particulele de grăsime, creme şi geluri fine uşor hidratante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu